Foreldrekonflikt-barnefordeling - Advokatene Strand & Reinås
Advokatene Strand & Reinås holder til i Kirkeveien 21 B på Stjørdal. Kontorfellesskapet består av Advokat Hilde B. Strand og Advokat Alexander Reinås.
advokat stjørdal, bistand, juss, sakfører, advokatfullmektig, barnefordeling, barn, familierett, familie, rett, boligjuss, bolig, juss, bistandsadvokat, bistand, advokat, naf-medlem, naf, medlem, forbrukerjuss, forbruker, rettigheter, dødsbo, døds, bo, andre saker advokatene, strand, reinås, strand og reinås, strand & reinås, eiendomsmegler, eiendom, sverige, hilde strand, hilde børseth strand, jostein reinås, alex reinås, alexander reinås, aud reinås
15073
page-template-default,page,page-id-15073,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Foreldrekonflikt – Barnefordeling

 

Ved samlivsbrudd hvor paret har felles barn oppstår det ikke sjeldent spørsmål om hvor barnet skal bo fast og omfanget av samvær med den andre forelderen. Foreldrenes evne til samarbeid har stor betydning for barnets utvikling.

 

Det er i dag lovfestet plikt til å foreta mekling (barneloven § 51) ved samlivsbrudd hvor paret har felles barn under 16. Formålet med meklingen er å bli enig om fast bosted og samvær. Etter gjennomført mekling utstedes det en meklingsattest.

 

I de tilfeller hvor partene ikke klarer å bli enige om hvor barnet skal bo fast og omfang av samværet, anbefales det at advokat kontaktes. Advokaten kan bistå med innspill i forhold til avtale med den andre part, alternativt å bringe saken inn for domstolene. Domstolenes behandling av saken er annerledes enn en vanlig sak, og domstolene har fokus på å forsøke å få til en enighet mellom partene. Oppnås det ikke enighet, går saken videre som en ordinær rettssak.

 

Advokat Strand har mange saker om barnefordeling og kan hjelpe deg om du og den andre forelderen ikke klarer å bli enige om fast bosted og samvær.