MASTER I RETTSVITENSKAP - Advokatene Strand & Reinås
Advokatene Strand & Reinås
advokat, bistand, juss, sakfører, advokatfullmektig, barnefordeling, barn, familierett, familie, rett, boligjuss, bolig, juss, bistandsadvokat, bistand, advokat, naf-medlem, naf, medlem, forbrukerjuss, forbruker, rettigheter, dødsbo, døds, bo, andre saker advokatene, strand, reinås, strand og reinås, strand & reinås, eiendomsmegler, eiendom, sverige, hilde strand, hilde børseth strand, jostein reinås, alex reinås, alexander reinås, aud reinås
15025
post-template-default,single,single-post,postid-15025,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,transparent_content,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

MASTER I RETTSVITENSKAP

Master i rettsvitenskap (tidl. can.jur.) er en tittel man oppnår når man har studert juss og oppnådd mastergrad (juridisk embetseksamen).

I Norge kan man ta master i rettsvitenskap ved Universitetet i Oslo, Universitetet i Bergen og Universitetet i Tromsø og graden er normert til 5-års studier. Tittelen master i rettsvitenskap er en beskyttet tittel, og er en av få norske mastergrader hvor tittelen i sin helhet er beskyttet av særlige grunner.

På engelsk oversettes Master i rettsvitenskap til Master of Laws (forkortet LL.M.).

Det er flere veier man kan gå for til slutt å oppnå graden Master i rettsvitenskap. Den tradisjonelle er opptak til integrert masterprogram ved enten UiO, UiB eller UiT, men flere utdanningsinstitusjoner har også bachelorstudier og årsstudium, hvor man kan søke seg videre til de masterprogramene ved de tradisjonelle universitetene og på den måten oppnå graden Master i rettsvitenskap.

Tags: